Kao što smo i najavili, od 16. do 18. srpnja održalo se Karate Prvenstvo u sklopu Europskih Sveučilišnih Igara (EUG) 2024- Europska Sveučilišna Sportska Asocijacija (EUSA). Nakon nastupa u Kickboxingu, nastupili su i Hrvatski Karate predstavnici.

Ove godine su Hrvatski, ali i Zagrebački Sveučilišni tim bili u nešto slabijem sastavu nego inače. No bez obzira na sve, nastupilo je četvero predstavnika sa Sveučilišta u Zagrebu, Ivana Boromisa, Anamarija Ravlić, Magdalena Kovačić, Matija Relić. te jedan sa Sveučilišta Sjever- Kristian Topličanec.

Foto: Ivana Boromisa, Anamarija Ravlić i Magdalena Kovačić; Zagrebački ženski Karate tim; UniSport Zagreb

Ivana Boromisa, Anamarija Ravlić i Magdalena Kovačić nastupile su ekipno u borbama (kumite women’s team) ali su nažalost nadjačane (1:2) od strane predstavnica Rumunjske (National University of Physical Education and Sport).

Matija Relić nastupio je u katama, gdje prolazi prva TRI kola pobjedama (23:21.1) (23.2:20) (23.1:21.6), dok ga na putu do medalje u osmini finala zaustavlja Talijan sa 24.2 naprema Matijinih 23.5.

Magdalena Kovačić je predstavljala Hrvatsku i Sveučilište u kategoriji kumite -61kg. Izgubila je u prvom kolu od predstavnice Velike Britanije (0:8), dok je repasažom došla na Rumunjku, koja ju zaustavlja na putu do medalje (1:11).

Anamarija Ravlić nastupila je u kumite -68kg, izgubila je 0:1 od Makedonske predstavnice, nažalost u drugom kolu, te je tako ostala bez plasmana.

Ivana Boromisa nastupila je također individualno, u apsolutnoj kategoriji kumite +68kg, te ju u drugom kolu zaustavlja Britanka Niamh Junner (1:5).

Nastupio je i Kristian Topličanec sa Sveučilišta Sjever u kategoriji kumite -67kg gdje ga u prvoj borbi zaustavlja Portugalac.

Čestitamo svim natjecateljima na trudu, i želimo im više uspjeha na sljedećim Igrama!

Foto: UniSport Zagreb