Sapunica na relaciji Jones – Miočić se nastavlja. Podsjetimo, dvojac već dugo dogovara konačni obračun u UFC-u Prva borba trebala se održati na UFC-u 295 prošle godine u studenome, ali je otkazana zbog Jonesove ozljede na treningu. Novi datum borbe još uvijek nije službeno objavljen, ali prema neslužbenim najavama, dvojac bi trebao ući u kavez krajem ove godine. Fanovi su već polako umorni i ogorčeni te nije ni čudno što predsjednik Dana White polako gubi strpljenje. Postavlja se jedno pitanje, Pokušava li Jones izbjeći Miočića, podsjetimo da je u sličnom scenariju izbjegao Francisa Ngannoua. Zanimljivo je Jones koji sam sebe naziva G.O.A.T (greatest of all time/ najveći svih vremena) nema niti jednu borbu u teškoj kategoriji, jer kada treba uskočiti u kavez on se “ozljedi”.

Foto: Stipe Miočić,  Mike Lawrie/Getty images/Profimedia

Frustracija je još veća jer teškaška kategorija stagnira. Dok je Jones prvak, privremenu titulu nosi Tom Aspinall (31), kojeg mnogi vide kao budućeg vladara kategorije. No, on će morati još pričekati na napad na “pravu” titulu.

Izjavu Dane Whitea prenosimo u cijelosti:

– Što da radim?! Tip koji se smatra najvećim teškašem u UFC-u, Jon Jones je ozlijeđen, nije njegova krivnja. Morao je čekati i opet se vratiti u trening kamp. Pa zar da ga samo maknem od Stipe i kažem ‘Sjedi na klupi još dvije godine?!’ Ovo će biti posljednja Stipina borba – rekao je White poslije najnovije epizode Contender serije.

– Pa zar očekujete da Stipi kažem da odustane? ‘Sretno, Stipe, odjaši u zalazak sunca, idi gasiti požare i to je dobro za tebe jer je Jon ozlijeđen.’ Ili da ovom tipu ukažem poštovanje koje zaslužuje i pružim im obojici borbu koju žele? U toj se poziciji nalazim – izjavio je White.

Nakon borbe s Jonesom, Stipina mirovina vrlo je izgledna s obzirom na godine, a White se uzda u mladost Aspinalla, za kojeg tvrdi da će dočekati svoju priliku.

Iako još nije službeno, očekuje se da će se Jones i Miočić sučeliti u glavnom događaju UFC-a 309, koji se održava 16. studenoga u Madison Square Gardenu u New Yorku.