croatian-knights-plakat
Foto: Turnir Hrvatski Vitezovi, HBS

U jedinstvenom ambijentu uvale Dugovača u Dragama, malom mjestu iz Općine Pakoštane, u ringu na otvorenom tik uz more u novoj marini, u subotu, 31. kolovoza 2024. od 19.00 sati po drugi put održat će se međunarodni boksački spektakl ‘HRVATSKI VITEZOVI’ s 18 odličnih mečeva u svim dobnim kategorijama.

Organizator 2. međunarodnog turnira ‘HRVATSKI VITEZOVI’ u čast hrvatskih branitelja i legendarnog hrvatskog viteza iz Draga Mire Barešića, je Boksački klub ARES DIABOLIK iz Zadra uz neophodnu potporu Turističke zajednice i Općine Pakoštane, te Hrvatskog boksačkog saveza.

Kako su vrijedni organizatori i najavili prošle godine u premijernom izdanju, kada se uz ring natiskalo više od 1000 ljudi u malim Dragama, ljetni spektakl na otvorenom ‘CROATIAN KNIGHTS’ ove godine podignut je na još višu razinu.

Nastupit će brojni naši vrhunski mladi prvaci i prvakinje, osvajači medalja na Europskim prvenstvima, te mladi reprezentativci kojima će ‘HRVATSKI VITEZOVI’ biti odlična provjera za skorašnja velika natjecanja – Svjetsko prvenstvo mlađih seniora i Europsko prvenstvo za seniore do 22 godine.

Borit će se protiv odličnih reprezentativaca i prvaka iz Češke, Slovačke, Ukrajine, Slovenije, BiH i Švicarske.

Inspirativni ambijent u uvali Dugovača, uz brojne gledatelje uz ring i izravni TV-prijenos na SPORTSKOJ TELEVIZIJI, sigurno će sve motivirati da se pokažu u najboljem svjetlu.

LORENA HORVAT (prvakinja Europe i dvostruka viceprvakinja u kadetkinjama i juniorkama iz Thor Bartolovca)

MATIJA BEREND (Ronin Križevci, osvajač juniorske bronce na Europskom prvenstvu 2023.)

IVAN NEKIĆ (Ares Diabolik Zadar, osvajač kadetske bronce na Europskom prvenstvu 2021., prošle godine izabran za najboljeg boksača na turniru ‘CROATIAN KNIGHTS’).

PETAR KREŠIMIR KNEŽEVIĆ (Sv. Donat Zadar, prvak Hrvatske u seniorima i seniorima do 22 godine, ukupno šesterostruki prvak Hrvatske, peti na Europskom prvenstvu U-22, olimpijski kandidat na Europskim igrama u Krakowu )

GABRIEL DEBANIĆ (Leona Zagreb, reprezentativac i seniorski prvak Hrvatske)

IVAN VUKASOVIĆ (Torcida Split, seniorski doprvak Hrvatske)

IVAN BAŠIĆ (Torcida Split, juniorski doprvak Hrvatske)

ANTE ZEBIĆ (Pauk Split, seniorski doprvak Hrvatske)

PATRICK PLANTIĆ (Katran Zagreb, prvak Hrvatske U-22)

te ANA LJULJ (Omega Zagreb), BRUNO FILIPČIĆ (Katran Zagreb), IVANO SKOBLAR (Zadar), DINO LONČAR (Grom Split), LUKA BUKVIĆ i NIKOLA MATIĆ (Ares Diabolik Zadar), DUJE CVITANOVIĆ (Leonid Kaštela), ARMIN KAN FEJZIĆ (Metalac Zagreb), mladi boksači iz jedinog našeg aktivnog otočkog kluba, BK Pašmana Andreas Kolega i Jakov Dunić, itd…

Spektakularni sportski događaj ljeta u Dragama uveličat će i nastupi Vitezova Vranskih i mažoretkinja, DJ-a i program duboko u toplu ljetnu noć u uvali Dugovača.

Turnir možete pratiti i preko malih ekrana na Sportskoj televiziji.

Foto: raspored turnira, Hrvatski Vitezovi, HBS

Izvor: Hrvatski Boksački Savez