Davide Price
Foto: Davide Price, Action Plus Sports

Kako se meč između Daniela Duboisa, aktualnog IBF-ovog prvaka u teškoj kategoriji, i Anthonyja Joshue, bivšeg dugogodišnjeg vladara te divizije, bliži, uzbuđenje među ljubiteljima boksa raste. Borba je zakazana za idući vikend, a svi s nestrpljenjem iščekuju kako će se dvojica boraca predstaviti u ringu.

Ključno pitanje je tko je bolje pripremljen i čiji će udarac biti presudan. Zanimljiva informacija nedavno je došla od britanskog boksača Frazera Clarkea, koji je sparirao s obojicom dok su trenirali kod Roberta McCrackena. Clarke je otkrio svoje mišljenje o snazi udaraca oba borca, ali je posebno istaknuo čovjeka čiji se udarci ne mogu mjeriti s Joshuinim i Duboisovim:

“Ovo će biti vrlo izjednačena i zanimljiva borba, ali mislim da je AJ favorit. Ako Dubois nije najjači udarač s kojim sam sparirao, onda je sigurno među top tri ili četiri. On stvarno može zadati težak udarac. Međutim, ako bi usporedili samo jedan udarac, rekao bih da Joshua ima prednost,” rekao je Clarke za Boxing Social.

Dodao je i da, premda su obojica iznimno snažni, nitko od njih ne može nadmašiti Davida Pricea, boksača visine 205 centimetara. “Price je drugačija razina. Kada sam bio mlad, sparirao sam s njim, i iako nije udarao svom snagom, njegova moć je bila nevjerojatna,” prisjetio se Clarke.

Unatoč tome, Joshua i Dubois svakako imaju dovoljno snažan udarac da jedan drugoga “uspavaju”. Tko će na Wembleyju odnijeti pobjedu i zadržati IBF-ov naslov, ostaje da vidimo, ali Joshua prema kladionicama ulazi kao favorit.