U subotu, 28. rujna 2024. godine u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu, praktički točno šest mjeseci nakon što je 26. ožujka ove godine preminuo u 82. godini, održat će se 1. ‘Memorijal Ivana Sertića’ u spomen na velikog boksačkog trenera i pedagoga, svim boksačima omiljenog Profesora, koji je tijekom pola stoljeća neumornog trenerskog rada odgojio generacije boksača i obilježio povijest zagrebačkog i hrvatskog boksa. Organizator 1.’Memorijala Ivana Sertića’ je BK Rekord Zagreb.

Prvi ‘Memorijal Ivana Sertića‘ imat će međunarodni karakter uz najavljene nastupe boksača iz Slovenije, Mađarske, Srbije i Hrvatske. Turnir je pozivnog karaktera i na rasporedu će biti dvadesetak mečeva za sve dobne skupine (ml. kadeti, kadeti, juniori, ml. seniori i seniori).

Početak pozivnog 1. ‘Memorijala Ivana Sertića‘ u subotu, 28. rujna u Zagrebačkom boksačkom centru planiran je od 15.00 sati. Dan kasnije, u nedjelju 29. rujna u Zagrebu će se održati i 1. ‘Gajnice Boxing Challenge’ u natkrivenom ringu na igralištu NK Ponikvi u Gajnicama za koji se primaju prijave do utorka, 24. rujna 2024. godine.


Izvor: Hrvatski Boksački Savez