Malo tko je očekivao da će Alexa Grasso u ožujku prošle godine završiti Valentinu Shevchenko, no upravo to se dogodilo na UFC 285 priredbi. Grasso je slavila submissionom u četvrtoj rundi, što je bio šok za mnoge gledatelje, dok Shevchenko jednostavno nije mogla pronaći svoj ritam.

Pola godine kasnije, održao se revanš, ali je borba završila bez pobjednice. Nakon pet rundi, suci nisu mogli odlučiti o pobjednici. Valentina je večeras imala priliku vratiti svoju titulu u sunaslovnoj borbi spektakla u ‘‘Sphereu‘‘. Kako je tekao njihov treći međusobni meč, pročitajte u nastavku.

Prva runda

Valentina je otvorila meč smireno, dok je Grasso prijetila svojim odličnim boksačkim tehnikama. Shevchenko je odgovorila fenomenalnim rušenjem, a Grasso je pokušala zaključati trokut i prijetila armbarom, no Valentina je to na vrijeme prepoznala. Iako je Shevchenko bila gornja u parteru, nije nanijela značajnu štetu, ali je rundu završila na leđima prvakinje.

Druga runda

Još jednom je Valentina rezervirano otvorila rundu, no brzo je došla do novog rušenja. Grasso se pokušavala podići, ali Valentina je pokazala odličnu kontrolu u parteru, iako bez mnogo udaraca. Grasso je ponovno prijetila trokutom i armbarom, no Shevchenko se uspješno izvukla i završila rundu s još jednim rušenjem, no Grasso je ozbiljno zaprijetila submissionom.

Treća runda

Ulaskom u treću rundu, Grasso je bila u zaostatku. Prvakinja je prijetila boksačkim kombinacijama, no Valentina je bila smirena i čekala svoju priliku. Grasso nije imala jasnu strategiju kako napasti Shevchenko. Svaki njen pokušaj završavao je double legom Valentine, a runda je završila s Valentinom na leđima protivnice.

Četvrta runda

Grasso je ponovno pokušala pritisnuti, ali Valentina je još jednom uspješno odradila double leg. U tranziciji, Grasso je uhvatila giljotinu, koja je izgledala vrlo duboko, no Valentina se nije predala. Shevchenko je nastavila kontrolirati borbu u parteru i čak pokušala ‘‘arm triangle‘‘ gušenje, no nije uspjela završiti posao. Ipak, osvojila je i ovu rundu.

Peta runda

Grasso je morala ići na sve ili ništa, no unatoč tome, nije krenula agresivno. Pokušala je rušenje, ali borkinje su završile u klinču, a zatim i u parteru. Valentina je pokušala uzeti leđa, no nije uspjela. Ipak, do kraja runde Shevchenko je upisala još jedno rušenje i time potvrdila svoju dominaciju.

Dominantna pobjeda

S uvjerljivom izvedbom, Shevchenko je slavila jednoglasnom odlukom sudaca (50-45 x 3) i vratila svoju titulu u muha kategoriji, ostavivši bivšu prvakinju Grassu bez šansi u ovom meču.